Laurent Coppens
Vier lentefrisse gerechten uit de Italiaanse keuken Het Applauws
We bereiden vier lentefrisse gerechten. Starten doen we met gefrituurde groenten in een knapperig jasje. Le verdure in pastella; ideaal als feestelijk krokant vingerhapje bij een glas prosecco.
Bij de start van de lente hoort een authentieke Italiaanse lentesoep. Met heerlijke beetgare stukjes onder meer van ui, selder, erwten, wortelen, courgette, kerstomaten, broccoli, kikkererwten en cannellini bonen. Het koninginnenstuk van de avond wordt onze groentenlasagne. Natuurlijk met typisch mediterrane groenten zoals tomaat, aubergine, courgette, en rode en gele paprika. Afgewerkt met Italiaanse kazen en een bechamelsaus. En van- zelfsprekend klaargemaakt volgens de traditionele regels van la cucina italiana. Dat wordt smullen.
Eindigen doen we met een verfrissend dessert- glaasje van een crème op basis van smeuïge kaas ricotta en citroen. Het spreekt voor zich dat we alle klaargemaakte gerechten samen verorberen, vergezeld met een glas Italiaanse wijn.
Data:
- dinsdag 18 maart van 19u tot 22u30 in CC De Steiger (Menen)
- donderdag 27 maart van 19u tot 22u30 in Het Applauws (Lauwe)
Begeleiding: Laurent Coppens, gepassioneerd Italiëkenner en gelegenheidskok
Inschrijving: €16 (+ €14 voor de ingrediënten: de avond zelf te betalen aan de lesgever)
Locatie: zie hierboven bij data
Meenemen: schort, handdoek, bewaardoosjes
Locatie
Leskeuken
Datum
Locatie
leskeuken Applauws Lauwe
Datum